Jak ti můžeme pomoci?

Naše stránka je nyní mimo provoz z důvodu údržby.

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů

Naposledy aktualizováno 24/05/2018. 

Na vašem soukromí nám záleží a vaše osobní údaje se zavazujeme chránit. V těchto zásadách ochrany osobních údajů se dočtete, jak spravujeme vaše osobní údaje, jaká jsou vaše práva ohledně ochrany osobních údajů a jak jste zákonem chráněni. Před používáním našich služeb si prosím přečtěte tyto zásady ochrany osobních údajů.

 

V těchto zásadách ochrany osobních údajů:

Služby znamenají jakékoli produkty, služby, obsah, funkce, technologie a všechny související webové stránky, aplikace a služby, které vám poskytujeme.

Platforma znamená webové stránky, mobilní aplikace, mobilní weby či jiné internetové technologie, jejichž prostřednictvím vám nabízíme služby.

  1. Kdo jsme?

Hlavní správce vašich údajů pro účely naší mezinárodní služby je OLX Global B.V., společnost s ručením omezením se sídlem na adrese Taurusavenue 105, 2132 LS Hoofddorp, Nizozemsko. OLX Global B.V je mateřskou společností subjektů skupiny OLX, které vám poskytují služby v souladu s našimi Podmínkami používání (dále v tomto prohlášení o ochraně osobních údajů označované jako „OLX“, „my“, „námnebonaše“). Tyto subjekty skupiny OLX jsou rovněž považovány za správce údajů pro místní služby, které nabízejí. Příslušné kontaktní údaje jsou uvedeny v sekci 13.

  1. Jaké údaje o vás shromažďujeme?

2.1.1.    Údaje poskytnuté přímou interakcí

Registrace a další informace o účtu

Když se zaregistrujete, abyste mohli používat naše služby, můžeme o vás shromažďovat následující informace:  

  • pokud se zaregistrujete pomocí účtu Google: křestní jméno, příjmení a e-mailová adresa;
  • pokud se zaregistrujete prostřednictvím účtu v síti Facebook: shromažďujeme křestní jméno a příjmení tak, jak se zobrazuje na vašem účtu Facebook, a identifikační údaje z Facebooku. V případě, že jste k tomu Facebooku udělili oprávnění v nastavení soukromí v rámci aplikace (zobrazuje se před registrací na naší platformě), můžeme shromažďovat informace o vašem pohlaví, věku či e-mailové adrese v závislosti na vámi udělených oprávněních; a
  • pokud se zaregistrujete číslem svého mobilního telefonu: shromažďujeme vaše číslo.

V závislosti na volbách, které provedete při přihlášení k našim službám nebo při jejich používání, se můžete rozhodnout, zda nám poskytnete následující dodatečné osobní údaje:

  • vaše jméno;
  • e-mailová adresa;
  • číslo mobilního telefonu;
  • informace o vaší platební kartě v případě, že kupujete naše placené služby, jak je uvedeno v našich Podmínkách používání.

Omluvte nás, pokud všechny výše uvedené možnosti nejsou dostupné ve vaší zemi.

Komunikace přes chat na naší platformě

Když používáte náš chat pro komunikaci s ostatními uživateli, shromažďujeme informace, které se rozhodnete prostřednictvím této funkce poskytnout ostatním uživatelům.

2.1.2.    Údaje, které shromažďujeme automaticky, když používáte naše služby

Při interakci s naší platformou nebo při používání našich služeb o vás automaticky shromažďujeme následující informace:

Informace o zařízení

  • Shromažďujeme informace týkající se zařízení, jako je verze operačního systému a jedinečné identifikátory. Například se jedná o název mobilní sítě, kterou používáte. Identifikátory zařízení propojujeme s vaším účtem OLX.

Informace o lokalitě

  • Pokud zveřejníte na naší platformě položku, v závislosti na oprávnění vašeho zařízení automaticky shromažďujeme a zpracováváme informace o vaší aktuální poloze. Pro určení polohy používáme různé technologie, včetně IP adresy, GPS, přístupových bodů Wi-Fi a mobilních vysílačů. Díky údajům o vaší poloze vám můžeme zobrazit položky uživatelů z vašeho okolí a můžeme také zveřejňovat vaše položky ve vaší lokalitě.

Klientské a přihlašovací údaje

  • Technické údaje, včetně adresy internetového protokolu (IP) vašeho zařízení, časového pásma a operačního systému. Také budeme uchovávat vaše přihlašovací údaje (datum registrace, datum poslední změny hesla, datum posledního úspěšného přihlášení), typ a verzi vašeho prohlížeče.

Data o navštívených stránkách

  • Na naší platformě shromažďujeme informace o vaší aktivitě, které zahrnují stránky, z nichž jste navštívili naši platformu, datum a časové razítko každé návštěvy, provedená vyhledávání, nabídky či reklamní bannery, na které jste klikli, vaše interakce s těmito reklamami či nabídkami, dobu trvání vaší návštěvy a pořadí návštěvy, v němž jste navštívili obsah na naší platformě.

Soubory cookie a podobné technologie

  • Používáme soubory cookie pro správu relací našich uživatelů, k ukládání vašich jazykových předvoleb a poskytování relevantní reklamy. Soubory cookie jsou malé textové soubory přenášené webovým serverem na pevný disk vašeho zařízení. Soubory cookie mohou sloužit ke sběru data a času vaší návštěvy, vaší historie prohlížení, vašich předvoleb a uživatelského jména. Svůj prohlížeč můžete nastavit tak, aby odmítal všechny nebo některé soubory cookie nebo aby vás upozornil, když se webová stránka pokouší nastavit soubor cookie nebo k němu získat přístup. Pokud soubory cookie zakážete nebo odmítnete, upozorňujeme vás, že k některým částem našich služeb/platformy nebudete mít přístup nebo nebudou fungovat správně. Pro podrobnosti o souborech cookie, které používáme, si prosím přečtěte naše Zásady používání souborů cookie a podobných technologií

2.1.3.    Údaje získané od třetích stran nebo z veřejně dostupných zdrojů.

Některé osobní údaje o vás získáváme od různých třetích stran (a veřejných zdrojů). To se týká:

  • Některých technických informací a informací o vašem chování na zařízení, které získáváme od poskytovatelů analytických služeb, jako je Google a Facebook;
  • Reklamních sítí, jako je Google, Facebook a Beintoo;
  • Souborů cookie od našich reklamních partnerů; a
  • Údajů, jako je vaše jméno, e-mailová adresa, profilová fotografie a přátelé v OLX z Facebooku a Googlu.

     

     3. Shromažďujeme údaje od dětí?

Naše služby nejsou určeny pro děti mladší 16 let a vědomě neshromažďujeme údaje od žádných osob mladších 16 let. Pokud zjistíme, že osoba mladší 16 let nám poskytla své osobní údaje, okamžitě je odstraníme. 

 

  1. Proč zpracováváme vaše osobní údaje?

Vaše osobní údaje použijeme pouze v případech povolených zákonem. Nejčastěji budeme vaše osobní údaje používat za následujících okolností:

  • Když potřebujeme plnit smlouvu, kterou se chystáme uzavřít nebo kterou jsme s vámi uzavřeli.
  • Když je to nezbytné pro naše oprávněné zájmy za účelem vylepšování našich služeb a poskytování bezpečné a spolehlivé platformy.
  • Když musíme dodržovat své povinnosti, které nám ukládá zákon či kontrolní orgány.

Za určitých okolností můžeme také zpracovávat vaše osobní údaje na základě vašeho souhlasu. V takovém případě vás budeme informovat o účelu a typu osobních údajů, které se chystáme zpracovat, v době, kdy požádáme o váš souhlas.

Níže jsou popsány způsoby používání vašich osobních údajů a z kterého právního základu přitom vycházíme. Také zde popisujeme své oprávněné zájmy.

4.1  Abychom vám na naší platformě poskytli přístup k našim službám

  • Pokud se přihlásíte pomocí čísla mobilního telefonu nebo e-mailové adresy, použijeme vaše křestní jméno a příjmení, číslo mobilního telefonu, případně i e-mailovou adresu, abychom vás identifikovali jako uživatele a mohli vám poskytnout přístup k naší platformě.
  • Pokud se přihlásíte pomocí účtu na Facebooku, použijeme vaše křestní jméno a příjmení z vašeho profilu na Facebooku a e-mailovou adresu na Facebooku, abychom vás identifikovali jako uživatele a mohli vám poskytnout přístup k naší platformě.
  • Výše uvedené přihlašovací údaje také používáme k poskytování služeb v souladu s našimi Podmínkami používání.
  • Vaši e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu (na SMS) použijeme k tomu, abychom vám mohli zasílat návrhy a doporučení týkající se našich služeb, které by vás mohly zajímat.

Výše uvedené informace zpracováváme pro adekvátní plnění své smlouvy s vámi a k tomu, abychom mohli na základě našeho oprávněného zájmu provádět marketingové činnosti a nabízet vám služby, které by vás mohly zajímat.

4.2  Pro vylepšování vašeho uživatelského zážitku na platformě

i. Používáme data o navštívených stránkách,

  • abychom vám mohli nabídnout obsah na míru, například relevantnější výsledky vyhledávání při používání našich služeb.
  • abychom mohli určit, kolik času trávíte na naší platformě a jak se na naší platformě pohybujete, porozuměli tak vašim zájmům a zlepšili na základě těchto dat své služby. Například vám můžeme navrhovat obsah podle toho, na jaký obsah jste v minulosti klikli.
  • abychom mohli monitorovat kampaně a vykazovat jejich efektivitu svým obchodním partnerům a pro vnitřní obchodní analýzu.

ii. Údaje o vaší poloze používáme pro následující účely:

  • pro shromažďování anonymních a souhrnných informací o vlastnostech a chování uživatelů OLX, včetně účelů obchodní analýzy, segmentace a vývoje anonymních profilů.
  • pro zvyšování výkonu našich služeb a přizpůsobování obsahu určeného pro vás. Například pomocí údajů o poloze zobrazujeme nabídky, které jsou blízko vás, abychom vám nákupy usnadnili.
  • pro měření a monitorování vaší interakce s reklamními bannery třetích stran, které umisťujeme na svou platformu.

iii. S pomocí vašich přihlašovacích údajů, které zahrnují vaši e-mailovou adresu a telefonní číslo, mapujeme různá zařízení (například počítač, mobil, tablety), která používáte pro přístup na naši platformu. Díky tomu můžeme synchronizovat vaši aktivitu na naší platformě napříč zařízeními a poskytnout vám bezproblémové používání našich služeb bez ohledu na to, na jakém zařízení zrovna jste.

Výše uvedené informace zpracováváme na základě svého oprávněného zájmu, abychom vám usnadnili používání platformy a zajistili adekvátní plnění vaší smlouvy s vámi.

4.3  Pro zajištění bezpečné a zabezpečené platformy

  • Číslo vašeho mobilního telefonu, údaje o přihlášení a jedinečné identifikátory zařízení používáme pro správu a ochranu své platformy (to se týká mj. řešení problémů, analýzy dat, testování, boje proti podvodům, údržby systému, uživatelské podpory, hlášení a datový hosting).
  • Analyzujeme vaše konverzace vedené prostřednictvím našeho chatu s cílem bojovat proti podvodům a zvyšovat bezpečnost blokováním nevyžádané pošty či urážlivých zpráv od jiného uživatele.

Výše uvedené informace zpracováváme proto, abychom mohli adekvátně plnit svou smlouvu s vámi, vylepšovat své služby a na základě svého oprávněného zájmu i bojovat proti podvodům.

 

  1. Jak vás budeme informovat o změnách v našich zásadách ochrany osobních údajů?

Tyto Zásady ochrany osobních údajů se mohou čas od času změnit. Změny uveřejníme na této stránce a informujeme vás e-mailem nebo prostřednictvím naší platformy. Pokud se změnami nesouhlasíte, můžete svůj účet zrušit tak, že přejdete do nastavení účtu a zvolíte jeho odstranění.

 

  1. Vaše práva

Za určitých okolností vám zákony na ochranu dat dávají i určitá práva týkající se vašich osobních údajů.

Pokud si přejete některá z práv níže uplatnit, přejděte prosím do svého účtu a nastavení soukromí nebo nás kontaktujte pomocí Kontaktního Formuláře

Právo na přístup k vašim osobním údajům, nazývané také žádost o poskytnutí výpisu osobních údajů (data subject access request). Díky tomuto právu můžete získat kopii svých osobních údajů, které o vás uchováváme, a zkontrolovat, že je zpracováváme oprávněně.

Právo na opravu jakýchkoli údajů, které o vás uchováváme. To vám umožní nechat opravit jakékoli neúplné či nepřesné údaje, které o vás uchováváme. Možná ale budeme muset ověřit správnost nových údajů, které nám poskytnete.

Právo na omezení zpracování vašich osobních údajů. Můžete nás požádat o pozastavení zpracování vašich osobních údajů, a to v následujících případech: (a) chcete-li prokázat správnost údajů; (b) v případě neoprávněného používání údajů z naší strany; (c) pokud potřebujete, abychom údaje uchovávali, i když je už nevyžadujeme, a to proto, abyste mohli uplatit, vykonat nebo bránit své právní nároky; nebo (d) vznesli jste námitku proti používání vašich údajů, ale musíme ověřit, zda máme naléhavé oprávněné důvody pro jejich použití.

Právo na vymazání vašich osobních údajů. Můžete nás požádat o smazání či odstranění osobních údajů, kdy již není důvod nadále tyto osobní údaje zpracovávat. Také máte právo požádat nás o odstranění vašich osobních údajů tam, kde jste úspěšně uplatnili své právo vznést námitku proti zpracování (viz níže), a to v případě, že jsme vaše osobní údaje zpracovávali neoprávněně nebo že jsme povinni vaše osobní údaje odstranit, abychom vyhověli místním zákonům. Vezměte prosím na vědomí, že pro určité účely můžeme být právně povinni vaše osobní údaje uchovávat. Viz sekce 10.

Právo vznést námitku proti zpracovávání vašich osobních údajů, které zpracováváme z důvodu našeho oprávněného zájmu (nebo zájem třetí strany), a vaše konkrétní situace vás nutí vznést námitku proti zpracování, neboť se domníváte, že má dopad na vaše základní práva a svobody. Také máte právo vznést námitku v případě, že vaše osobní údaje zpracováváme pro účely přímého marketingu. V některých případech můžeme prokázat, že máme přesvědčivé a oprávněné důvody ke zpracovávání vašich údajů, které mají vyšší váhu než vaše práva a svobody.

Právo na převod vašich osobních údajů vám nebo třetí straně. Poskytneme vám nebo vámi zvolené třetí straně vaše osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Nezapomeňte, že toto právo platí pouze pro automatické informace, s jejichž použitím nebo použitím pro účely plnění smlouvy s námi jste nám původně dali souhlas.

Právo kdykoli odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů. To nemá vliv na zákonnost zpracování, které jsme již realizovali na základě dříve uděleného souhlasu.

Obvykle se nevyžaduje žádný poplatek: Za přístup ke svým osobním údajům (nebo chcete-li uplatnit jakákoli jiná práva) nebudete muset platit žádný poplatek. Můžeme vám ale účtovat přiměřený poplatek v případě, že je vaše žádost zjevně neopodstatněná, opakuje se nebo je nepřiměřená. Za těchto okolností také můžeme vaši žádost odmítnout a nevyhovět jí.

Časový limit pro odpověď: Snažíme se reagovat na všechny oprávněné žádosti do jednoho měsíce. Občas nám to může trvat déle než měsíc, je-li vaše žádost obzvláště složitá nebo pokud jste podali více žádostí. V takovém případě vás budeme informovat.

Kromě toho máte právo kdykoli podat stížnost odpovědnému orgánu na ochranu soukromí, jak je uvedeno v sekci 13.

Než však podáte stížnost orgánu na ochranu soukromí, uvítali bychom možnost s vámi tyto problémy řešit. V takovém případě prosím kontaktujte naše oddělení pro ochranu soukromí pomocí Kontaktního formuláře

 

  1. Komunikace a marketing

Budeme s vámi komunikovat prostřednictvím e-mailu, SMS nebo přes oznámení v aplikaci, a to v souvislosti s našimi službami/platformou, abychom vás informovali, že vaše registrace byla úspěšná, že váš inzerát byl uveřejněn či vypršel a v případě dalších transakčních zpráv týkajících se našich služeb. Protože tyto transakční zprávy považujeme za nezbytné, nebudete se moct z odběru takových zpráv odhlásit.

Můžete nás však kdykoli požádat, abychom vám přestali posílat marketingové zprávy, a to kliknutím na odkaz pro odhlášení v e-mailu nebo SMS, kterou jsme vám zaslali, nebo změnou nastavení komunikace ve svém účtu.

V případě problémů se změnou nastavení nás kontaktujte prostřednictvím Kontaktního formuláře.

Marketingová sdělení vám můžeme zasílat, pokud:

  • jste o takové informace požádali;
  • používáte naši platformu nebo služby;
  • jste tyto informace poskytli v rámci soutěže, nebo
  • jste se zaregistrovali do promoakce.

 

  1. S kým vaše údaje sdílíme??

Vaše osobní údaje můžeme sdílet se stranami uvedenými níže pro účely popsané výše v sekci 4.

Spřízněné společnosti: Vaše osobní údaje můžeme sdílet s ostatními společnostmi skupiny OLX, které sídlí v rámci Evropského hospodářského prostoru i mimo něj a pomáhají nám poskytovat obchodní služby, jako je vylepšování produktů, zákaznická podpora a mechanismus na odhalování podvodů. Jakékoli sdílení osobních údajů mezi společnostmi skupiny OLX se sídlem mimo Evropský hospodářský prostor („EHS“) bude vždy předmětem záruky popsané v sekci 9 nebo předmětem smlouvy o převodu, která jasně definuje povinnosti smluvních stran a zajišťuje příslušná technická a organizační opatření na ochranu vašich údajů.

Poskytovatelé služeb třetích stran: Používáme poskytovatele služeb třetích stran, kteří nám pomáhají s určitými aspekty našich služeb (například s cloudovým úložištěm), jako je Amazon Web Services a Microsoft Azure. Poskytovatelé služeb mohou sídlit uvnitř nebo mimo EHS.Své poskytovatele služeb třetích stran kontrolujeme a vyžadujeme od nich respektování zabezpečení vašich osobních údajů a takovou manipulaci s údaji, která je v souladu se zákonem. Nedovolujeme jim používat vaše osobní údaje pro své vlastní účely a umožňujeme jim zpracovávat vaše osobní údaje pouze pro specifické účely a v souladu s našimi pokyny.

Poskytovatelé reklamy a analytiky:

Abychom mohli své služby zlepšovat, občas budeme sdílet vaše neidentifikovatelné údaje s poskytovateli analytických služeb, kteří nám pomáhají analyzovat způsob používání naší platformy či služeb ze strany jejich uživatelů. Vaše údaje s nimi sdílíme v takové podobě, aby nebylo možné vás identifikovat a abychom mohli monitorovat a vykazovat efektivitu kampaně našim obchodním partnerům a pro vnitřní obchodní analýzu. Pro podrobnosti o našich inzerentech a poskytovatelích analytiky si přečtěte naše Zásady používání souborů cookie a podobných technologií.  

Donucovací orgány, regulátoři a další: Vaše osobní údaje můžeme poskytnout donucovacím orgánům, regulátorům, vládním či veřejným orgánům a dalším relevantním třetím stranám, které zajišťují soulad s jakýmikoli zákonnými či regulačními požadavky. Můžeme se rozhodnout prodat, převést či sloučit části svého podnikání či našich aktiv. Případně se můžeme snažit získat jiné firmy nebo s nimi fúzovat. V případě změny našeho podnikání mohou noví majitelé používat vaše osobní údaje stejně, jak je uvedeno v tomto prohlášení o ochraně osobních údajů.

Veřejně dostupné informace: Když pomocí našich služeb zveřejníte položku k prodeji, můžete se rozhodnout, které osobní údaje poskytnete ostatním uživatelům OLX. Může se jednat o vaše křestní jméno, příjmení, e-mailovou adresu, vaši lokalitu a kontaktní číslo. Upozorňujeme, že jakékoli informace, které poskytnete jiným uživatelům, mohou také vždy sdílet oni, tak to prosím pečlivě zvažte.

 

  1. Mezinárodní převody

Při každém převodu vašich osobních údajů mimo EHS zajišťujeme podobný stupeň ochrany, a to použitím alespoň jednoho z následujících ochranných opatřeních:

Kopii relevantních a realizovaných opatření můžete obdržet, když nás kontaktujete prostřednictvím Kontaktního formuláře. 

 

  1. Kde uchováváme vaše údaje a na jak dlouho?

Údaje, které o vás shromažďujeme, budou uchovávány a zpracovávány v EHS i mimo něj na zabezpečených serverech, abychom vám mohli poskytnout ten nejlepší uživatelský zážitek. Je to například kvůli rychlosti webových stránek nebo mobilní aplikace.

Vaše osobní údaje budeme uchovávat pouze ne dobu nezbytně nutnou pro účely jejich sběru a dále za účelem uspokojení jakýkoli právních a účetních požadavků či požadavků výkaznictví.

Pro určení vhodné doby uchovávání osobních údajů bereme v úvahu množství, povahu a citlivost osobních údajů, potenciální riziko újmy vlivem neoprávněného použití či odhalení vašich osobních údajů, účely, pro které vaše osobní údaje zpracováváme a zda jich můžeme dosáhnout jinými prostředky, a příslušné právní předpisy.

V případě jakýchkoli dotazů ohledně doby uchovávání vašich údajů nás prosím kontaktujte prostřednictvím kontaktního formuláře.

 

  1. Technická a organizační opatření a bezpečnost zpracovávání

Veškeré informace, které od vás obdržíme, jsou uchovávány na zabezpečených serverech a zavedli jsme technická a organizační opatření vhodná a nezbytná na ochranu vašich osobních údajů. OLX neustále vyhodnocuje bezpečnost své sítě a adekvátnost programu pro zabezpečení interních informací, který má (a) pomáhat zabezpečit vaše údaje proti náhodné nebo protiprávní ztrátě, přístupu či zveřejnění, (b) identifikovat rozumně předvídatelná rizika bezpečnosti sítě OLX a (c) minimalizovat bezpečnostní rizika, například posouzením rizik a pravidelným testováním. Navíc zajišťujeme šifrování veškerých platebních údajů pomocí technologie SSL.

Vezměte prosím na vědomí, že i přes zavedená opatření na ochranu vašich údajů není převod dat přes internet či jiné otevřené sítě nikdy zcela bezpečný a existuje riziko, že k vašim osobním údajům získají přístup neoprávněné třetí strany.

 

  1. Odkazy na webové stránky třetích stran

Naše platforma může obsahovat odkazy na webové stránky či aplikace třetích stran. Pokud na některý z těchto odkazů kliknete, upozorňujeme, že každá bude mít vlastní zásady ochrany osobních údajů. Tyto webové stránky ani aplikace nespravujeme a nezodpovídáme za jejich zásady. Když opustíte naši platformu, doporučujeme přečíst si zásady ochrany osobních údajů každé webové stránky, kterou navštívíte.

 

  1. Kontakt

Pro jakékoli další informace nebo pro uplatňování svých práv si prosím zkontrolujte nastavení svého účtu a soukromí nebo kontaktujte naše oddělení pro ochranu soukromí prostřednictvím Kontaktního formuláře nebo nápovědy na naší platformě.

Naším vedoucím dozorovým orgánem je:

“Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit”

Friedrichstr. 219, Besuchereingang: Puttkamerstr. 16 – 18 (5. Etage), 10969 Berlin, Germany

Telefon: 030 13889-0, Telefax: 030 2155050

E-Mail: mailbox@datenschutz-berlin.de

Pro místní záležitosti týkající se ochrany údajů můžete také kontaktovat místní orgán ve svém jazyce  .

The Office for Personal Data Protection

Urad pro ochranu osobnich udaju

Pplk. Sochora 27

170 00 Prague 7

Tel. +420 234 665 111

Fax +420 234 665 444

e-mail: posta@uoou.cz

Website: http://www.uoou.cz/

Kontaktní údaje svého národního úřadu pro ochranu osobních údajů si prosím vyhledejte na webové stránce Evropské komise: https://ec.europa.eu/

Přímý odkaz dostupný v květnu roku 2018: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080